Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Dawn Brothers – Luxor Live

1 maart - 20:30 tot 23:00

Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.

Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

Op 23 maart 2017 verscheen het album ‘Stayin’ Out Late’ op V2 Records. Geproduceerd door niemand minder dan Mischa Den Haring (T-99), Pablo van de Poel (DeWolff) en opgenomen in Pablo’s Electrosaurus Southern Sound Studio’s presenteren de Dawn Brothers een indrukwekkend debuut.

Het afgelopen jaar overheerste de drang om zoveel mogelijk te spelen en met meer dan 50 optredens in zalen en op festivals, op Eurosonic Noorderslag 2017 én als onderdeel van de selectie van ’s lands grootste rondreizende popfestival de Popronde (met tevens een optreden in Luxor Live) kunnen we niet anders dan concluderen dat The Dawn Brothers in deze ambitie met vlag en wimpel is geslaagd.

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
20:30 tot 23:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.luxorlive.nl/agenda/the-dawn-brothers/

Organisator

Luxor Live
Telefoon:
026-3511660
Website:
https://www.facebook.com/luxorlive/

Locatie

Luxor Live
Willemsplein 10, 6811 KB Arnhem // correspondentie/ post: Postbus 925 6800 AX Arnhem
Arnhem, 6811 KB NL
+ Google Maps