Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Robin Borneman – Luxor Live

16 februari - 19:30 tot 23:00

Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek; als een jongensdroom die is uitgekomen. In 2013 werd deze in het Brabantse Oss geboren zanger-muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. TSO is een van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit, met meer dan 10 miljoen verkochte albums en evenzoveel tickets. De eerder dit jaar overleden TSO-oprichter en producer Paul O’ Neill was dusdanig onder de indruk van Robins ‘whiskey voice’ dat hij hem direct een vaste plek in de band gaf.

Robin Borneman
De man die uitverkochte stadions in Amerika bezweert met zijn rauwe stem heeft echter ook een heel diepzinnige, gevoelige, ja zelfs filosofische kant. Een kant die muzikaal bijna haaks staat op wat Robin bij zijn Amerikaanse broodheer doet. TSO’s symfonische, progressieve rockmuziek versus zijn eigen mix van donkere roots, blues, folk, country en filmmuziek. Een stijlencombinatie die verbaast, verrast en ontroert; die tot de verbeelding spreekt, en de luisteraar meeneemt op avontuur. In zijn meeslepende nummers vol dynamiek -noem het gerust mini-hoorspelen- beschrijft en bezingt de eigenzinnige Borneman zijn moed, wanhoop, angst en liefde voor de wereld in liederen die uiteenlopen van heel klein en kwetsbaar tot zeer bombastisch en vlijmscherp.

Trans-Siberian Orchestra
In november en december trekt Robin als zanger van Trans Siberian Orchestra (één van de grootste stadionacts van Amerika) voor het vijfde opeenvolgende jaar weer langs de oostkust voor een tournee van zo’n 60 stadionshows voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert. De afgelopen vier jaar trad hij in de V.S. met T.S.O. dus al eerder op voor miljoenen mensen en sloot hij met dit muzikaal epische gezelschap in juni 2015 bovendien ’s werelds grootste hardrockfestival Wacken Open Air in Duitsland af voor ruim 80.000 bezoekers.

In de tussentijd zat hij niet stil. Hij was jarenlang frontman van de electronic rockband Dearworld; stond als solo-artiest in het voorprogramma van de Ierse band Villagers; en bracht zijn solo-albums Home (2012) en Folklore I: The Waving Days (2015) uit. Laatstgenoemde is het eerste deel van een poëtische trilogie over een reiziger zonder naam. Ook participeerde hij aan de albums Vim & Vigor (2014) en Oscillation (2017) van zijn vrienden van Navarone. Afgelopen twee jaar werkte Robin intensief aan Folklore II en deed dit jaar onder meer de aftershow van Eddie Vedder in AFAS Live in Amsterdam en de support van Kiefer Sutherland & his band in 013 Tilburg.

Folklore II
Op 6 oktober verschijnt het tweede deel van Bornemans epische drieluik. “Een zowel muzikale als lyrische trip die je niet in de koude kleren gaat zitten” belooft hij. “Zorg voor voldoende proviand en zet je schrap want het wordt een heftige rit.” Met deze onheilspellende woorden zullen fans in Nederland én in de V.S.- handenwrijvend uitkijken naar het nieuwe album van deze getalenteerde artiest. In Luxor Live speelt Robin Borneman een seated show met band.

Gegevens

Datum:
16 februari
Tijd:
19:30 tot 23:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.luxorlive.nl/agenda/robin-borneman/

Organisator

Luxor Live
Telefoon:
026-3511660
Website:
https://www.facebook.com/luxorlive/

Locatie

Luxor Live
Willemsplein 10, 6811 KB Arnhem // correspondentie/ post: Postbus 925 6800 AX Arnhem
Arnhem, 6811 KB NL
+ Google Maps