Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

PennyLeen – Luxor Live

18 februari - 19:30 tot 23:00

De Arnhemse zangeres, muzikante, componiste en tekstschrijfster PennyLeen Krebbers breekt met haar verleden zonder haar afkomst te verloochenen. Ooit begonnen als zangeres en saxofoniste in het funk-, soul- en jazzcircuit is ze uitgegroeid tot een singer-songwriter die niet zozeer geïnspireerd is door genres maar meer door het leven en de liefde.

Still Waters/Savage Waves is het nieuwe album en haar meest intense werk tot nu toe. Het maken van het album was een gigantisch project waar ze vijf jaar lang aan heeft gewerkt en waar meer dan 35 muzikanten aan hebben meegewerkt. Onder die mensen bevinden zich ook prominenten als Mark Lennon (Venice), Peter Slager (Bløf), Jonas Pap (Wende Snijders) en Cindy Oudshoorn (Kayak).

De opnames zijn gemaakt met Gabriël Peeters (oa. JW Roy), en die heeft alle soul, blues, country en rock tot een mooi geheel gesmeed. Kenmerkend voor de plaat is de diversiteit en het contrast, het ene moment hoor je alleen een subtiele gitaartokkel en de puurheid van de stem van Pennyleen, het andere moment hoor je een compleet strijkorkest waar de blazers overheen schallen. Still Waters/Savage Waves is groots en klein, wild en kalm, weelderig en ingetogen. Eigenlijk precies zoals haar maker: een prachtig vat vol tegenstellingen.

Speciaal voor deze albumpresentatie zullen er een hoop gastmuzikanten die ook op het album te horen zijn ook meekomen om mee te spelen in Luxor Live.

Gegevens

Datum:
18 februari
Tijd:
19:30 tot 23:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.luxorlive.nl/agenda/pennyleen/

Organisator

Luxor Live
Telefoon:
026-3511660
Website:
https://www.facebook.com/luxorlive/

Locatie

Luxor Live
Willemsplein 10, 6811 KB Arnhem // correspondentie/ post: Postbus 925 6800 AX Arnhem
Arnhem, 6811 KB NL
+ Google Maps