Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Oysterband – Luxor Live

9 maart - 19:30 tot 23:30

Let op: de kaartverkoop voor deze show begint op vrijdag 8 september 10:00 uur.

Veertig jaar geleden werd in het Engelse Canterbury een folk- en rockmuziek spelende formatie opgericht onder de naam The Oyster Band, een naam die eind jaren ‘80 werd gewijzigd naar Oysterband. Zanger John Jones, gitarist Alan Prosser en violist Ian Telfer zijn nog steeds de basis van deze legendarische Britse folkrockband.

De band won vele prijzen en bracht haar muziek naar de folk- en rootsscene met de passie en kracht die bij een punkband hoort. Na een periode waarin wat meer politiek geïnspireerde nummers werden gebracht, verkoos Oysterband om meer melodieuze folksongs met een positief verhaal te brengen. De samenwerking met folkdiva June Tabor leverde twee cult klassiekers op waarvan het album Ragged Kingdom maar liefst drie BBC Folk Awards won. Het in 1993 uitgebrachte album Holy bandits wordt zelfs gezien als het beste uit de Britse Folkrock ooit.

Met al eerder aan de band toegevoegde leden Al Scott op bas en mandoline, Adrian Oxaal op cello en het onlangs toegevoegde bandlid Pete Flood (voorheen Bellowhead) op drums speelt de band met dezelfde energie als in haar begindagen. De verdieping die is gemaakt in zowel de muziek als de teksten, aangevuld met de krachtige stem van Jones brengen de band naar een nog hoger niveau.

De Oysterband speelt deze avond twee sets: één waarin het album Holy Bandits in zijn geheel wordt gespeeld en één set met alle andere hits uit het totale oeuvre van de band.

John Jones – zang, melodeon
Alan Prosser – gitaar, zang
Ian Telfer – viool, toetsen, zang
Al Scott – bas, mandoline, zang
Adrian Oxaal – cello, zang
Pete Flood – drums, zang

Gegevens

Datum:
9 maart
Tijd:
19:30 tot 23:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.luxorlive.nl/agenda/oysterband/

Locatie

Luxor Live
Willemsplein 10, 6811 KB Arnhem // correspondentie/ post: Postbus 925 6800 AX Arnhem
Arnhem, 6811 KB NL
+ Google Maps