Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jef Neve – Luxor Live

22 maart - 20:00 tot 23:00

De Belgische pianist Jef Neve maakt heerlijke muziek om bij weg te dromen. Soundscapes met jazz en invloeden uit zowel klassieke als elektronische muziek. Bij onze zuiderburen is Jef al wereldberoemd; Nederland lijkt nu te volgen. Als gastmuzikant speelt de Nederlandse top-trompettist Teus Nobel mee.

In 2017 is hij veertig jaar geworden en zijn nieuwe cd Spirit Control gaat daarover. Hij heeft geen midlifecrisis, maar een midlife high. Zijn eerste solo-album ONE uit 2014 was een groot succes voor deze veelbelovende jazzpianist, met een tour over de hele wereld die maar liefst 2 jaar zou duren. Maar nu, tijd voor iets nieuws!

Een woordje uitleg van Jef Neve zelf: “Wat als je voelt dat je op topsnelheid bent? Wat als plots in het midden van je leven alle zeilen in de juiste richting staan? Wat als je eindelijk geleerd hebt om op de moeilijkste golven te blijven rechtstaan en met een spectaculaire sprong het veilige strand weet te bereiken? “Perfect Spirit Control”, het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je altijd verlangd hebt, de gedachte dat je zelf aan het roer staat nu, een heerlijk gevoel van vrijheid. De mooiste muziek is zoals het leven op zijn best: ruimte voor improvisatie, en de mooiste stem subtiel weggelaten zodat het individu naar eigen believen kan inkleuren wat je niet kan leren in de schoolboeken.” Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en electronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen. Dit resulteert in meeslepende songs waar je zo de beat onder kan voelen, meegezogen in het ritme van deze tijd.

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
20:00 tot 23:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.luxorlive.nl/agenda/jef-neve/

Organisator

Luxor Live
Telefoon:
026-3511660
Website:
https://www.facebook.com/luxorlive/

Locatie

Luxor Live
Willemsplein 10, 6811 KB Arnhem // correspondentie/ post: Postbus 925 6800 AX Arnhem
Arnhem, 6811 KB NL
+ Google Maps